PoljoprivredaZahvaljujući prirodnim okolnostima poljoprivredna koncepcija opštine usmjerena je na stočarsku prizvodnju tj. govedarsku i ovčarsku, orijentisanu na proizvodnju mesa i mlijeka. Nije zanemarljiv broj poljoprivrednih proizvođača koji se bave proizvodnjom i prodajom svježeg mlijeka.

Što se tiče uzgoja ovaca manje je zastupljena  u odnosu na govedarstvo, ali ima nekoliko  poljoprivrednika koji gaje stada od 20 do 200 ovaca. Pečena jagnjetina sa našeg planinskog prostora poznata je od davnina.

Može se reći da postoje veliki potencijali  za uspješan napredak poljoprivrede na našoj opštini, ali bez pomoći institucija, koje bi bio bar početni zamajac razvoja, teško da se može  ostvariti veći uspjeh.

Na području opštine postoji nekoliko uspješnih  proizvođača meda  koji proizvode vrlo kvalitetan  šumski i livadski med, ali za sada i pored najbolje želje nisu u mogućnosti proširiti proizvodnju. Dakle, postoje svi preduslovi za proizvodnju zdrave hrane, razvoj sporta, rekreacije i turizma.

Poljoprivrednici sa naše opštine su u skorije vrijeme zasadili par voćnjaka jagodičastog voća (malina), a od ove godine je prisutna i proizvodnja industrijskih krastavaca (kornišona).

Iz oblasti poljoprivredne proizvodnje osim „Ribogojilišta“ u Jezeru nema registrovane poljoprivredne proizvodnje, međutim, trenutno je u toku formiranje i osnivanje „Udruženje poljoprivrednika“.