Radna posjeta Ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske


24.02.2021.


Dana, 24.02.2021. godine, u 12.00 časova, opštinu Jezero je posjetio Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, gospodin Duško Milunović, te je u zgradi opštine upriličen radni sastanak na kom su prisustovali delegacija Ministarstva i predstavnici opštine Jezero. 
Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo finansijski su podržali rekonstrukciju vojničkog groblja u Natpolju, a u skladu sa Ugovorom o dodjeli sredstava granta za izgradnju i održavanje spomenika, spomen-obilježja i vojničkih grobalja, koji je načelnica Snežana Ružičić s Ministrom Milunovićem potpisala dana, 17.08.2020. godine. Prethodno su odobrena sredstva u iznosu od 30.000KM, te će naknadno biti odobrena nedostajuća sredstva u iznosu od oko 20.000KM.
Na sastanku je razgovarano i o trenutnom položaju boraca, ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, te smo razmatrali mogućnosti rješavanja problematika s kojim se pomenute kategorije stanovništva susreću.
Nakon održanog radnog sastanka, Ministar Milunović i predstavnici opštinske Boračke organizacije u porti hrama Sv. Cara Lazara u opštini Jezero, položili su vijenac na spomen-obilježje palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Načelnica je istakla da je neizmjerno zahvalna Ministru Milunoviću na dosadašnjoj podršci i da se nada nastavku uspješne saradnje i u budućnosti.