OBAVJEŠTENjE


16.02.2023.


OBAVJEŠTENjE

Ministarstvo rada i boračko - invalidske zaštite u saradnji sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Fondom zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta, donijelo je Kriterije o odobravanju novčanih sredstava ratnim vojnim invalidima za kupovinu ortopedskih pomagala i za 2023. godinu.

U skladu sa naprijed navedenim, Kriteriji, Liste ortopedskih pomagala i Obrazac zahtjeva za odobravanje novčanih sredstava za kupovinu ortopedskih pomagala, mogu se preuzeti sa zvaničnog  sajta Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Takođe, Ministarstvo je objavilo i:
- Kriterije za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći za zdravstvenu zaštitu korisnicima prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata u 2023. godini;

- Kriterije za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći za socijalno ugrožena lica u 2023. godini. 

Sve neophodne informacije možete dobiti i u Službi opštine Jezero nadležnoj za poslove boračko-invalidske zaštite, kancelarija broj 21.

 

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpb/PAO/Pages/Resor%20bora%C4%8Dko-invalidske%20za%C5%A1tite%20i%20za%C5%A1tite%20civilnih%20%C5%BErtava%20rata.aspx